Hemelvaart

In verband met het Coronavirus bieden wij geen fysiek programma tijdens Hemelvaart. Gelukkig kunnen we u wel een mooie serie studies van Jack Nugter bieden! Deze zullen donderdag (Hemelvaart), vrijdag en zaterdag online komen te staan op Facebook en YouTube. U mag op ons park verblijven mits u eigen sanitaire voorzieningen heeft en u zich houdt aan de maatregelen van overheid. 
 

Over Jack Nugter

"Nel en ik zijn erg jong getrouwd. Ons leven werd gedomineerd door alcohol, drugs en vechtsporten. Na 15 jaar een slecht huwelijk gehad te hebben, veranderde ons leven radicaal. In december 1987 kwam Nel tot geloof in de Heer Jezus Christus. Ze werd een nieuwe schepping, zoals in 2 Korinthe 5 vers 17 staat. Ik, Jack, had daar in het begin geen problemen mee, maar later begon ik het geloof van haar te haten. Dat bracht strijd in ons huis teweeg, licht tegenover duisternis.
Waarschuwing via droom."

"In februari 1988 liet de Heer me in een droom zien dat ik zou sterven als ik bleef leven zoals ik leefde. Die nacht werd ik heel erg bang. Nel vertelde me dat er een uitkomst was; Jezus Christus! In de eerste instantie wilde ik mijzelf niet overgeven aan Hem, maar later bad ik tot Hem en... Hij luisterde. Die nacht werd ik behouden. Het kostte me twee jaar om mijn draai te vinden in het leven als christen. Halleluja, Amen! In februari 1990 liet de Heer mij zien dat het niet alleen tijd was om mijn hart aan Hem te geven, maar mijn hele leven. Ik deed dat, en het veranderde me! We begonnen samen mee te draaien in de bedieningen in de kerk, evangelisatie, onderwijs aan jeugdgroepen. In 1993 verhuisden we naar Andijk omdat we aangenomen werden bij de hulporganisatie Dorkas om presentaties op scholen en ik kerken te verzorgen. Daar hebben we veel geleerd en, vanwege het verhuizen, werden we lid van een gemeente in Bovenkarspel."

"Voordat we naar Bolivia vertrokken werden we door onze thuisgemeente “De Weg” (Westfriese Evangelie Gemeente) uit Grootebroek uitgezonden. De Heere zegende ons met broeders en zusters die achter ons staan in gebed en financiële ondersteuning. Op 29 juli 2001 (de verjaardag van Nel), vertrokken we met onze twee jongste dochters Nanda en Nadina naar Bolivia."

"Augustus 2008 kwamen we voor een kort verlof naar Nederland. Maar wegens omstandigheden hebben we in januari 2009 moeten besluiten om langer in Nederland te blijven. Dit heeft echter langer geduurd dan wij ons konden beseffen. Vanwege een zware ziekte van Nel in januari 2011, waardoor we haar bijna kwijtraakten, zijn we langer in Nederland gebleven. Na een jaar revalidatie en herstel, opende de Heere opnieuw de deur en zijn we in november 2012 naar Bolivia teruggekeerd. Daar hebben we dan gewerkt tot december 2014."

"Na enkele gesprekken en veel gebed wisten we ons geroepen voor de functie van directie echtpaar op de Gospel for Europe Ministry School in Duitsland. Vanaf 1 januari 2015 hebben we dat met ons gehele hart en leven gedaan en voor ingezet. Geweldig om jonge mensen vanuit het Woord te mogen onderwijzen en vooral Gods hart voor zending levend te maken. Vanwege verschillende omstandigheden en het besluit van het bestuur om de school te sluiten, hield deze bediening per 2 augustus 2016 voor ons op."

"Ondertussen blijkt het dat we voorlopig in Nederland blijven en de bediening van het doorgeven van het Woord uitvoeren. Jack spreekt elke zondag ergens in Nederland of België, geeft Bijbelstudies, een sprekerstraining en coached een Gemeente. Twee keer per jaar geven we tevens onderwijs in Bolivia. Na een tijdje in Katwijk te hebben gewoond, zijn we naar Valkenburg (Zuid-Holland) verhuist. Dat is onze thuisbasis geworden."

do 21 mei t/m zo 24 mei