Week 33: Zomerweek 6 | 8-15 augustus

Dit is de zesde zomerweek op de Betteld met Christian Tan en Ardjan de Boo! Binnenkort wordt er meer bekend over het programma. Hieronder vind je een voorbeeld-programma, zodat je al een beetje een idee hebt wat we deze week gaan doen! 


Over Christian

Deze week spreekt Christian Tan! Christian is een echte Betteld-kenner. Na jaren bij ons gewerkt te hebben heeft hij prachtige dingen gedaan in onder andere Aruba waar hij een eigen kerk stichtte. Weer terug in Nederland is zijn passie voor God en mensen in aanraking brengen met Hem alleen maar groter geworden. 

Nathalie, uit het Colombiaanse Cúcuta, en Christian, uit het minstens zo exotische Boskamp (vlakbij Olst, vlakbij Deventer), zijn lekker jong getrouwd in 2001 en hebben drie kinderen. Beide waren thuis en in de kerk christelijk opgevoed. In 1996 had Christian een bijzondere ontmoeting met God, waardoor hij tot bekering kwam. Dat was in Pekalongan (Indonesië), de geboortestad van zijn vader. Zijn hart en leven werd radicaal veranderd.  
 
Na jeugdwerk in zijn thuisgemeente kreeg Christian een baan bij De Betteld. In die periode (2004) deed God een bijzonder werk, wat veel levens heeft aangeraakt en positief doorwerkte in dit conferentiecentrum en vakantiepark in Zelhem.
 
Hierna werden ze voorgangers van de pas door Wilkin van de Kamp gestarte gemeente in Zutphen. In acht jaar tijd kwamen hier – zeker voor Nederland – best veel mensen tot geloof, mensen uit vooral totaal onkerkelijke achtergrond. Het was een heftige, maar vooral heel mooie tijd. Zutphen was volgens velen ‘harde grond’, maar God brak dat open. Deze gemeente – LEEF! Zutphen – groeide door Gods soevereine werk en ondanks hun eigen dwaasheid en zwakheid, met name door bekeringsgroei naar meer dan 200 mensen.
 
In 2014 staken ze de oceaan over, omdat God hen totaal onverwachts riep om de gemeente over te dragen en een nieuwe gemeente te starten op Aruba. Door zowel heftige beproevingen als wonderen (waaronder een bijna compleet blinde vrouw die weer kon zien) ontstond een gemeente bij hen aan huis: Leef! Aruba. De gemeente wordt nu voortgezet door vrienden die Nathalie en Christian de vier jaar op het eiland hebben ‘gediscipeld’, en is gezond en groeiend.
 
In 2018 keerden Christian en Nathalie met hun gezin terug naar Nederland. Ze voelden dat ze nu een landelijke bediening zouden oppakken. Wat op een idee leek, namelijk om 100 missionaire kerken te (helpen) starten in 10 jaar, werd bevestigd.
Het betekende opnieuw een stap in geloof, maar volgelingen van Jezus willen nooit gaan voor wat veilig lijkt. Wel voor waar ze het meest vruchtbaar in kunnen zijn voor de eeuwigheid, tot eer van God. Oprichting van de stichting Meer Jezus is hiervan het gevolg.
In dat jaar werd Christian hiervoor door de VPE ingezegend. Begin 2019 werden ze benaderd door Stichting Kerygma te Voorthuizen, om daar het werk van de vertrekkende directeur voort te zetten. Beide stichtingen worden geïntegreerd onder één gezamenlijk bestuur.
 
Meer Jezus gaat voor:
  • Meer Jezus in Meer Mensen – verkondiging van het evangelie in zowel kerkdiensten als op straat (onderwijs & evangelisatie).
  • Meer Jezus in Meer Leiders – opleiden van jonge leiders & versterken van bestaande kerken (leidersnetwerk).
  • Meer Jezus in Meer Kerken – zelf nieuwe kerken starten & andere kerken en pioniers helpen dit te doen (kerkplanting).
 


Over Ardjan

Ardjan de Boo spreekt deze week voor Royal Adventure! Ardjan (1996) spreekt veel in kerken en op conferenties. Hij is getrouwd met Merit en samen wonen ze in Zwolle. Ardjan heeft een bachelor en master politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen afgerond en een minor religiewetenschappen gevolgd. In 2017 kwam zijn boek ‘Kerk vol kracht’ (Scholten Uitgeverij) uit. Dit boek vormde de springplank voor dat wat hij nu het liefste doet: mensen inspireren en activeren tot het ‘leven in volheid’ (Johannes 10:10, Bijbel).

Voorbeeldprogramma


Ben je tussen de 11 en 18 jaar oud en wil je iets gaafs doen in je vakantie? Meld je dan aan voor Royal Adventure! Ons teenage-zomerprogramma vol gave spellen en mooie meetings. 

Boek hier je zomervakantie


Programma

Logos Instituut - Uw (klein/buurt)kinderen, de geschiedenis van de aarde en bijbelgetrouwe aardrijkskundelessen
Op maandagavond 10 augustus 2020 spreekt Jan van Meerten (B.Ed.)(medewerker Stichting Logos Instituut) over ‘Uw (klein/buurt)kinderen, de geschiedenis van de aarde en bijbelgetrouwe aardrijkskundelessen’ Kom je ook? De inloop is vanaf half 8 en we beginnen om 8 uur.
 
za 8 aug. t/m za 15 aug.