Bijbelstudie Midweek met Piet Passchier

Dat smaakt naar meer

 
God geeft ons geestelijk voedsel. En Hij doet dat gelukkig in verschillende smaken. Het is bepaald niet elke dag de zelfde hap met dezelfde ingrediënten. Dat kan je mooi proeven bij de vier weergaven van het ene evangelie van Jezus Christus.
Mattheus, Marcus, Lucas en Johannes geven ons geestelijk voedsel met elk hun eigen smaak. Ik kan er zo van genieten, dat God vier heel verschillende mensen, schrijvend in een verschillende stijl, heeft willen gebruiken.  God laat in het leven van zijn Zoon zijn eigen hart zien. Dat is zo groot, zo rijk , zo veelzijdig. Door gebruik te maken van vier evangelisten kan God in  zijn Zoon Jezus Christus zijn grote veelzijdigheid laten zien.  Als we de beeldspraak van een geestelijke maaltijd nog even doortrekken, dan kunnen we het volgende zeggen: Elke evangelist heeft een maaltijd bereid met verschillende voedingsstoffen.  Deze hebben wij allemaal nodig om geestelijk evenwichtig op te groeien. 
 
Het leven van Jezus is zo rijk. Elk van de vier weergaven van het evangelie hebben hun eigen insteek en o.a. hun eigen accent, wat het leven van Jezus Christus betreft. 
Mattheus legt het accent bij Jezus:‘’ De Koning’’.
Marcus bij Jezus: ‘’ De Dienstknecht. 
Lucas bij Jezus: ‘’De Mensenzoon’.
Johannes bij Jezus: ‘’De zoon van God’’. 
Dat zijn hele verschillende aspecten uit het leven van Gods Zoon. En elk van die aspecten heeft te maken met een gezonde groei in het leven vanuit het geloof.
 

Programma:

Maandagavond : Een voorproefje van de smaken, die we deze week gaan proeven.
Dinsdagmorgen: Proeven bij Mattheus.
Woensdagmorgen : Proeven bij Marcus.
Donderdagmorgen: Proeven bij Lucas
Vrijdag morgen: Proeven bij Johannes.
Mijn ervaring is, dat wie mee gaat proeven zegt: ‘’Dat smaakt naar meer’’
 

Boek een kampeerplek     Boek een chalet of stacaravan

ma 1 jul. t/m vr 5 jul.
09:00

Betteld programma

Vakanties, conferenties en evenementen